Tkaaskot

't Kaaskot

Ambachtenmarkt 2022

Heemkring ‘t Kaaskot had al vele jaren de traditie een zogenaamde “tentoonstelling” te organiseren. Door de corona-epidemie is deze “tentoonstelling” al 2 jaar lang niet kunnen doorgaan. 

In deze post corona wereld nemen we de draad weer op en organiseren we op zaterdag 15 en  zondag 16 oktober 2022 opnieuw een activiteit, ditmaal een heuse ambachtenmarkt.

Waar?

Sint-Maartensberg 1, 2820 Rijmenam, Bonheiden

Opgelet: de activiteit vindt plaats Sint Maartensberg te Rijmenam en niet op de Krankhoeve zoals voor corona het geval was !

 

Wanneer?

  • Zaterdag 15 oktober  2022 van 12.00 tot 19:00
  • Zondag 16 oktober 2022 van 12.00 tot 18:00

 

Als heemkring focussen wij ons op oude ambachten. In het kader van deze markt willen wij u onze verschillende ambachten laten ontdekken.


Daarnaast kan u doorlopend en GRATIS proefworkshops volgen die u een eerste beperkt idee geven van wat wij u kunnen aanbieden. Mocht u na een workshop geprikkeld zijn om zelf een van onze ambachten te leren, dan bent u zeker welkom om de vereniging te vervoegen.

Wij vergeten ook de kleine “ambachtsmannekes” niet. Ook voor hen zijn er workshops. Bovendien voorzien wij voor kinderen tot 12 jaar enkele springkastelen, waar zij kosteloos gebruik van maken terwijl de ouders zich verdiepen in onze ambachten of genieten van een versnapering aan onze toog.

Onder andere volgende ambachten zal u kunnen aanschouwen:

1) smeden

2) spinnen en weven

3) kantklossen

4) schilderen op zijde

5) vilten

6) mandenvlechten

7) breien

8) bloemschikken

9) apicultuur

10) pottenbakker

11) …